K prísnym hygienickým opatreniam, ktoré platia v potravinárskej výrobe
aj bez nového koronavírusu, pribudli v spoločnosti od marca aj ďalšie
opatrenia, ako sú rúška, dezinfekcia či termokamery merajúce telesnú
teplotu pri vstupe do fabriky. K nim najnovšie pribudla povinnosť
používať vo vnútorných priestoroch prevádzky respirátory, s výnimkou
administratívy. Časť administratívnych zamestnancov čerpá v súčasnosti
homeoffice. „Ďalšie opatrenia nie sú potrebné, pretože tie súčasné sú
dostatočne prísne. Najväčšou úlohou všetkých zamestnancov je
dodržiavanie disciplíny nielen pri nosení ochranných pomôcok, ale aj
dodržiavanie zásad bezpečného správania sa vo voľnom čase,“ povedal Hanzelka.
Súčasná situácia vo firme nie je podľa slov hovorcu jednoduchá. „Zatiaľ sa nám však darí udržať výrobu v prevádzke,“ potvrdil s tým, že pandémia určite bude mať vplyv na ekonomiku firmy. „V
súčasnosti kladieme dôraz na vytvorenie čo najlepších a
najbezpečnejších podmienok pre zamestnancov, po skončení sa pandémie
budeme počítať náklady. Určite pôjde radovo o stovky tisíc eur,“ skonštatoval Hanzelka.
Hyza priamo zamestnáva viac ako 900 zamestnancov a tiež podporuje
zamestnanosť v regióne na slovenských hydinových farmách a v
poľnohospodárstve. Firma denne spracuje viac ako 100.000 kusov kurčiat
zo slovenských fariem.